Konst i Trosa - Sörmlandsbilder

Konst i Trosa - Sörmlandsbilder

Konstintresserad och ska besöka Trosa den närmaste tiden? I så fall kan det här inlägget vara intressant för dig och kan hjälpa dig att upptäcka konst i Trosa.

I det här inlägget kollar vi nämligen lite närmare på vilken konst det finns att upptäcka i Trosa och vart man hittar den.

Här kan ni läsa om offentlig konst och gallerier och konsthallar som finns att besöka i Trosa.

Konstverk som du kan se i Trosa

I Trosa finns det ett flertal olika skulpturer, statyer och andra konstverk. Konstverken kan hittas lite var som i staden men dom allra flesta offentliga konstverk hittar man i centrala Trosa.

Ett tips är att besöka Trosa under sommarhalvåret då det är en vacker stad med en å som man kan gå längs med samtidigt som man tittar på alla offentliga konstverk längst vattnet.

Då kan man ju passa på att njuta av det fina vädret och kanske stanna för en svalkande glass på vägen.

Gallerier och konsthallar i Trosa

För dig som inte nöjer dig med alla offentliga konstverk som finns runt om i staden kan kanske en av gallerierna eller konsthallarna stilla din hunger efter konst. Här kan du läsa lite mer om dom olika konsthallarna och gallerierna som finns i Trosa.

  • Anns Ateljè

På Anns Ateljè hittar vi konsthantverk som Ann Sterlingers visar upp. I hennes samling så ställer hon ut konsthantverk såsom tavlor, nålbrev och textila skulpturer med mera.

 Ni kan besöka Anns Ateljè på Västra Ågatan i Trosa.

  • Galleri Nordostpassagen

På Galleriet Galleri Nordostpassagen kan du upptäcka konstverk från högt kvalificerade konstnärer som visar upp sina olika konstverk såsom målerier, skulpturer och grafik.

Ni hittar galleriet i centrum i Trosa mellan torget och hamnen på Skärgårdsvägen 11 i Trosa.

  • GAlleriet

På GAlleriet i Trosa så kan du kolla på konst som Margareta Arnedotter Jansson har skapat. Här kan du även upptäcka andra konstnärer då det är öppet för alla att ställa ut sin konst på GAlleriet.

Ni hittar GAlleriet i Trosa på Västra Långgatan 34.

För dig som inte kan få nog av den vackra staden Trosa så har vi flera olika tavlor på vår webbshop här på Sörmlandsbilder.se. Där hittar du flera olika foton som är tagna i Trosa samt flera andra städer i Sörmland.

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.