Påskinredning och påskdekorationer

Påskinredning och påskdekorationer

Påsken är en mysig tid då förväntansfulla barn får leta påskägg som påskharen har gömt i hus och trädgårdar och familj och vänner får samlas.

I det här inlägget ger vi er lite inspiration på olika påskdekorationer och påskinredning som du kan inreda med inför påsken.

Inspiration på påskinredning och påskdekorationer

När det kommer till påsken så finns det ett stort urval av påskinredning som du både kan köpa och göra själv.

Vi har valt att fokusera på påskpynt som man kan köpa på nätet eller i affärer. Listan under är bara ett exempel på olika påskinredning och -dekorationer som du kan inreda ditt hem med inför påsken.

  • Påskbukett

Om det är något i naturen som både är vackert och skriker påsk så är det nog påskliljan. Denna vackra blomma kan man göra en fin påskbukett av som du kan ställa på matbordet eller i fönstret.

  • Påskpynt för påskriset

För att göra det lite påskigt där hemma kan du även köpa färdigt påskpynt som du kan pynta med i påskriset.

  • Påskpynt av porslin

En annan sak som finns att köpa på diverse webshoppar och affärer är små och stora porslinsfigurer med påsktema. Med porslinsfigurerna kan du ställa ut dom lite varstans i hemmet så att du får lite påskkänsla.

  • Tallriksunderlägg med påskmotiv

För dig som brukar använda tallriksunderlägg kanske det kan vara kul att matcha högtiden med snygga tallriksunderlägg med påskmotiv. 

  • Påsklöpare

En löpare kan vara snyggt på ett mer avlångt och smalt bord som man till exempel kan ha i vardagsrummet. Byt ut din vanliga löpare till en påsklöpare för mer påskkänsla i hemmet. 

  • Påskbonad

Det sista itipset på påskinredning och påskdekorationer som du kan köpa är en påskbonad. En påskbonad är en sorts “tavla” i tyg som är broderad med olika mönster som till exempel olika texter eller saker.

Varför pynta när det är påsk?

Det finns flera anledningar till att man kan pynta när det är påsk. Om man inte är så mycket för det religiösa firandet av påsken så kan man ju faktiskt fira med familj och vänner och skippa det religiösa.

 Dekorera och inred med snygga påskdekorationer som du antingen gör själv eller köper. Det skapar en fördjupad känsla av att det är påsk och blir fint till påskmiddagen eller påskfesten. 

Tips för en mer personlig påskdekoration

För dig som vill inreda ditt hem med kanske lite mer personlig påskdekoration så kan en av våra tavlor och posters med påskmotiv vara något för dig.

Bara att hänga upp tavlan/tavlorna när det är påsk och sen ta ner dom när påsken är över. För mer information om våra tavlor med påskmotiv så besök: PÅSKBILDER.

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.